Hoe is assetXplor ontstaan

Hoe is AssetXplor ontstaan?

Hallo mijn naam is Robert de Nes, oprichter van See IT all. 

Een vorig bedrijf van mij was een installatiebedrijf, klanten lieten alles aan ons over, klanten hadden zelf geen kennisopbouw. Hoe fijn dit vertrouwen van klanten ook was, het zat me ook dwars. Zou het niet mogelijk zijn om kennisopbouw te generen voor zowel de leverancier als de klant?

“Onderhoud aan vastgoed is als een black box.”

Ik zag onderhoud als een black box. Net zoals op het moment dat ik mijn auto wegbreng naar de garage en maar moest vertrouwen dat er in mijn voordeel het onderhoud werd gedaan. Met AssetXplor wil ik de black box rondom onderhoud openbreken en inzichtelijk maken voor eigenaren en beheerders van vastgoed. Zodat vertrouwen onderbouwd wordt met wederzijdse kennis, en eigenaren controle en inzicht verkrijgen.

Meer informatie en toch eenvoudiger in te zien

Als vastgoed eigenaar wil je steeds meer weten wat er in die black box afspeelt.
Eerder hebben we als See IT all een product ontwikkeld voor het spoor waar we visuele middelen hebben toegepast om onderhoud inzichtelijk te maken. Éen van deze middelen zijn gemaakt met beelden vanaf een trein. Voor communicatie doeleinden en voorbereiding van projecten hebben we vanaf een trein 8 miljoen foto’s gemaakt. Door onze software was deze gigantische database heel makkelijk en snel toegankelijk voor de honderden gebruikers.

Al vrij snel kwamen we met de klanten tot de ontdekking dat er enorme besparingen werden gedaan en er een enorme efficiëntie ontstond. Denk hierbij ook aan basale zaken als, hoe ziet het er uit op locatie (zonder er naar toe te hoeven rijden en toegang tot de duizenden toegangshekken langs het spoor (en, waar staan ze exact?). Vaak zit de kennis tot het openen van deze hekken en andere instructies voor toegang bij de mensen zelf. Maar wat als iemand anders een werk moet uitvoeren die net nieuw is op het betreffende contract en moet invallen.
Ik doe met diverse spoor contractors zaken. De grootste afnemers, binnen het spoor, van mijn software zijn BAM Infra Rail en ProRail al vanaf 2012.

Techniek achter het ontstaan van AssetXplor

Door de ervaring met bovenstaande projecten ontstond het idee om vanuit infrastructuur het concept te vertalen naar de vastgoed markt.
Met AssetXplor wil ik de black box rondom onderhoud openbreken en inzichtelijk maken voor eigenaren en beheerders van vastgoed.  

See It all vastgoed Quadraam
Drone foto van Quadraam scholengemeenschap te Arnhem

Ik ben begonnen om met scholengemeenschap Quadraam in Arnhem de pilot op te starten. Al snel begonnen de nieuwe ontwikkelingen samen met de facilitaire dienst. Ook hier was de hamvraag: wat hebben we aan assets en waar kan ik mijn documenten en informatie laten.

“We hebben allerlei software tools zoals Sharepoint van microsoft, maar het is gewoon niet eenvoudig toegankelijk te maken en zeker niet extern, wat kunnen we hieraan doen en hoe kunnen we zaken delen met derden zonder het weg te geven?”

Deze vragen hebben we ruim beantwoord en daar bovenop hebben we een onderhoudsplanning en management systeem gebouwd. AssetXplor is ontwikkeld en getest, de eerste stappen om de black box te doorbreken zijn gemaakt. Nu willen we met u samen verder!

Via onze contact pagina kunt u vragen aan ons kwijt of een afspraak maken zodat wij een korte demo kunnen geven.